Kedves Olvasóm!
Az ebédemet pár napja szárított petrezselyemmel megszórt zsírszegény (8,5%) mozarellával gazdagítom, és eddig -lekopogom-, semmi bajom sincs tőle.
Nos, a mai ebéd közben -mint általában-, azon morfondíroztam, hogyan, s mint tudnám tovább bővíteni a majdani -értsd tükrözés utáni-, étrendemet.
Isteni ötlet fogalmazódott meg a buksimban - mozarella falatozás közben-, aminek egyébként semmi köze nincs a mozarellához.
Rizsétel született kérem szépen, ám korántsem a megszokott rizibizi-kukoricás rizs-ananászos rizs kombóban tessék gondolkodni.
Lelki szemeim előtt megképzett egy tálka fűszeres (fahéjas-szegfüszeges-gyömbéres-reszelt citromhéjas), mézes fehérborocskában áztatott mazsola, amit aztán leszűrünk, a kókuszzsíron megfuttatott szezámmaghoz adunk, és icipicit megpárolunk, majd az egészet a pergősre pirított-párolt petrezselymes, leheletnyi kurkumával ízesített rizshez keverünk.
Eme csinálmány a fűszeres mazsirizi névre hallgat általam nyert keresztségében.
A köret mellé a már említett kókuszzsíron, a leszűrt fűszeres-mézes borban párolt, csíkokra vágott csirke- és/vagy gomba illik,esetleg mellé egy kis szilva befőtt, öblítésnek fűszeres forralt bor, vagy finom, gyümölcsös aromájú, száraz fehérbor.
Legalábbis a képzeletemben így bodorodtak az illatfelhők, és esküszöm, éreztem az ízét a számban.
Már csak le kell tesztelnem, hogy a valóságban is működik-e mindez.
A poszt tartalma - forrásmegjelöléssel és hivatkozással-, szabadon felhasználható. Recenziós példány igényt kérem a hozzászólásban rögzíteni. ;)
Jó étvágyat :)
A kritikusoknak előzetesben: a recept nélkülöz minden olyan összetevőt, mely a hagyományos magyar konyha alapja, és amelyek fogyasztása azon emberek számára, akik hozzám hasonlóan divertikulózis nevű nyavalyával élnek együtt szigorúan tilos.
VálaszTörlésTehát, például a hagyma legtöbb elterjedt formája pöpec aromát adhatna ennek az ételnek, ám a rohamszerű tünetek elkerülésére tett törekvéseim miatt nem fognak belekerülni.